Україна має намір доповнити Список елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО до кінця 2015 року.

Про це заявив у середу директор Українського центру культурних досліджень під час прес-конференції в Укрінформі.

"Нині до національного переліку України включено 6 елементів - Опішнянська кераміка, Косівська мальована кераміка, Кролевецькі ткані рушники, Хлібна культура і традиції, Петриківський розпис і Козацькі пісні Дніпропетровщини. Кожна країна, яка представлена в ЮНЕСКО, має право не пізніше, ніж через 10 років міняти або оновлювати свої списки. І Україна в кінці року може поміняти або доповнити Національний список елементів", - сказав Олександр Буценко.

Читайте також: Влада Литовченко розмалювала лавки "Жулян" петриківським розписом (фото)

Сьогодні презентували три проекти, які можуть бути включені до Списку. Це "Решетилівська вишивка "білим по білому" та килимарство - скарби Полтавщини", Традиційний кримськотатарський орнамент і "Караїмська кухня: синтетичне мистецтво довжиною в століття".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Сьогодні ми представляємо три елементи, які не включені до Списку національного значення, але представляють ту нематеріальну культурну спадщину, яка притаманна Україні. Вона не просто національна українська, а багатонаціональна, оскільки представляє три народи, батьківщиною яких є Україна - український, кримськотатарський та караїмів, які репрезентують те багатство, яке ми мали б відкрити", - підкреслив Буценко.