Міська рада Рейк'явіка - найбільшого міста і столиці Ісландії, прийняла рішення про перейменування однієї з вулиць на честь персонажа кіносаги "Зоряні війни" Дарта Вейдера. Про це повідомляє ісландське видання "Фреттбладід".

Мер Рейк'явіка Дагур Еггертссон офіційно оголосив про прийняте рішення на минулому тижні - більше ніж через два роки після того, як з відповідною ініціативою виступило кілька десятків жителів міста, що підписали петицію про перейменування вулиці на сайті міської ради. Їхня пропозиція стала найбільш популярною серед тих, що надійшли у липні 2013 і тому була винесена на обговорення ради, яка визнала ідею гідною для втілення.

Так в східній частині міста і з'явилася вулиця з назвою Свартхефді, що в перекладі з ісландської мови звучить як "чорна голова" - саме таке ім'я темний джедай носив в ісландському прокаті "Зоряних воєн". За 40 років, що минули з моменту, коли світ вперше познайомився з героями з "далекої-далекої галактики", в ісландській мові це словосполучення міцно зрослося з образом лиходія в чорній масці, так що будь-які прочитання з приводу сенсу нової назви, у всякому разі серед ісландців, практично виключені.

Читайте також: Режисер "Кошмару на вулиці В'язів" помер від раку

Свартхефді розташована в промисловому районі Рейк'явіка Хефді, де назви всіх вулиць за традицією мають однакове закінчення, яке залежно від контексту означає або "голову" або "мис". Колишньою назвою нинішньої "вулиці імені Дарта Вейдера" було Браттхефді, що можна перекласти як "крутий мис".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомлялося раніше, міська влада Риму схвалили плани назвати одну з площ в центральній частині Вічного міста ім'ям основоположника Реформації - Мартіна Лютера.