У галереї мистецтв Києво-Могилянської академії стартувала виставка "Могилянська Покрова". Вона була створена на честь свята Покрови Пресвятої Богородиці та з нагоди 400-річчя навчального закладу.

Про це повідомляє УНН.

На виставці представлені твори сучасного сакрального мистецтва, ікони, мозаїки, графічні роботи українських художників, випускників Києво-Могилянської академії.

"Час розквіту Києво-Могилянської академії припадає на період барокко, а це друга половина 17 – початок 18 століття. Саме тому класичним варіантом ікон вважається саме стиль бароко. У ньому виконані більшість із експонатів виставки. Тут є найбільша ікона, яка займає всю стіну, а також цікава композиція із портретів відомих українців – Григорія Сковороди, Івана Мазепи, Петра Могили, виконаних у цікавому форматі у вигляді паралельних смуг, які створюють цільну картину", - зазначив куратор проекту "Могилянська Покрова" Дмитро Гордіца.

Читайте також: Миколаїв приймав виставку надзвичайних кицьок з усьго світу (фото)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Виставка до ювілею Києво-Могилянської академії діятиме з 14 жовтня до п'ятого листопада.