Минулого тижня очільники "Київпастрансу" домовилися про співпрацю із офісу "Формула-1" в Україні. Про це інформує прес-служба підприємства.

Домовленість передбачає, що французький пілот, чемпіон світу з автоперегонів Жеремі Дюфур навчатиме водіїв наземного пасажирського транспорту.

На думку Сергій Майзеля, директора "Київпастрансу", така співпраця підвищить культуру водіння і знизить аварійність громадського транспорту.

У столичних громадських організаціях сумніваються, що така ініціатива "Київпастрансу" підвищить якість послуг перевізників.

"Це дуже сумнівний захід. Щоб підвищити культуру водіння і знизити аварійність, потрібно ефективніше контролювати водіїв і справність транспорту. А запрошення професійного гонщика більше нагадує спробу влаштувати "Формулу-1" на тролейбусах", - говорить Олександр Погиба, один із лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також Кличко виділить пенсіонерам гроші із міського бюджету

На його думку, для навчання маневрів і безаварійної їзди доречніше було б найняти водіїв деяких столичних маршруток.

"Вони б продемонстрували не лише чудеса маневрування, а й дивовижну багатозадачність. Крім цього, киян насторожує, що "Київпастранс" приховує вартість угоди із "Формулою-1", - зазначає активіст.

Він вважає, що майстер-класи відомих гонщиків для столичного муніципального транспорту зараз не на часі. Це не першочергова проблема.

"Зараз потрібно думати про ремонт старого транспорту і купівлю нового, а не про гоночні трюки тролейбусах, що розвалюються", - вважає Олександр Погиба.

Нагадаємо, міський наземний транспорт немає чіткого графіка роботи, плата за проїзд у ньому майже не контролюється.