"Нафтогаз України" повідомив, що у другому кварталі 2015 року середньозважена ціна газу, імпортованого з усіх напрямків, склала 268 доларів за тисячу кубометрів із транспортуванням до українського кордону.

При цьому середньозважена ціна газу, імпортованого тільки з Європи, з транспортуванням до кордону була у другому кварталі дещо вищою – 275 доларів за тисячу кубометрів, мовиться у прес-релізі "Нафтогазу".

У попередніх трьох кварталах становище було зворотне: газ "із усіх напрямків" (тобто з урахуванням російського) був не дешевшим, ніж європейський газ, а здебільшого й дорожчим, – але ці ціни були значно вищі.

Читайте також: "Газпром" вимагає від "Нафтогазу України" $29 мільярдів

У першому кварталі 2015 року "весь" газ коштував по 315 доларів за тисячу кубометрів, "європейський" – по 301 долару. У четвертому кварталі 2014 року ці цифри склали 360 і 355, у третьому 2014-го – по 353 долари однаково.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Із початку липня і третього кварталу "Нафтогаз України" перестав закуповувати газ у Росії і нині купує його тільки в Європі.