З 1 вересня кияни платитимуть за електроенергію ще на 25% більше. Це передбачає планове підняття тарифів на електроенергію.

З осені люди, які споживають до 100 кВт-год, платитимуть на 25% більше – 46 копійок за кВт-год. Ті, хто споживає 100-600 кВт-год, тариф так само підніметься на 25% - до 79 копійок за кВт-год. За цими двома тарифами платитиме більшість киян. Адже 80% жителів столиці витрачають у місяць 80-480 кВт-год. Невелика категорія споживачів, яка витрачає понад 600 кВт-год, платитиме більше на 5% - до 148 копійок за кВт-год.

У "Київенерго" кажуть, що це не останнє підвищення тарифів на електроенергію. Середньостатистичний тариф із часом доведуть до 123 копійки за кВт-год.

"Наш уряд і міська влада радісно звітують перед західними партнерами, що "вміло" піднімають тарифи до європейського рівня. А от особисто мені така політика більше нагадує виїмки посівних, худоби і елементарних продуктів харчування у селян часів Голодомору, влаштованого більшовиками. Людей роблять навіть не бідними, а жебраками", - говорить "Знай" Сергій Думчев, лідер партії "Рух за реформи".

Читайте також "При Кличку кияни не побачать масової заміни ліфтів" - експерт

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На його думку, такий підхід влади ослаблює економіку держави.

"Виходить так, що з обігу вилучається вільна грошова маса, оборот товарів мінімізується, громадяни стають неплатоспроможними, і все це призводить до загальної стагнації фінансової системи і практично всіх секторів економіки. Те, що зараз робиться з тарифами - це бандитизм проти власного населення", - вважає активіст.

Нагадаємо, у квітні цьогоріч підвищили на 45% і довели в середнього рівня по столиці 52 копійки за кВт-год.