Протягом останнього тижня 400 найбагатші люди планети втратили 182 мільярди доларів своїх статків. Причиною цього стало обвалення світових ринків через падіння цін на нафту, а також кризи в Китаї та Росії.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Видання відстежує динаміку грошових коштів мільярдерів. Подібне сильне зменшення статків багатіїв спостерігалось у вересні минулого року.

Лише за п'ятницю статки багатіїв скоротилися на 76 мільярдів доларів на тлі падіння американського фондового індексу Standard&Poor's 500 нижче двох тисяч пунктів.

Найбільших втрат зазнав американський інвестор та підприємець Уоррен Баффет. Його статки зменшились на 3,6 мільярдів доларів. Акції компанії Berkshire Hathaway, яка належить йому, впали на 5 відсотків. У липні поточного року статки Баффета оцінювали у 67 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Втрати для мільярдерів, на думку експертів, не настільки великі, якщо врахувати їхні загальні статки.

Читайте також: Україна побила світовий рекорд з падіння економіки

Нагадаємо, у світі розпочинається чергова фінансова криза. Першою причиною цього стало стрімке падіння цін на нафту. Другим фактором кризи став обвал економіки в Росії через санкції Заходу. Також на фінансову ситуацію у світі вплинув економічний спад у Китаї.

Почав діяти "принцип доміно". Знецінення валюти в одній країні валить грошову одиницю іншої, з якою має тісні економічно-торгівельні зв'язки.