Україна в липні нинішнього року скоротила об'єми споживання природного газу порівняно з липнем минулого року на 9,1% - до 1,156 мільярда кубометрів.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Споживання газу в липні, за даними Держстату, в порівнянні з попереднім місяцем збільшилося на 6%.

Держорган повідомляє про зменшення споживання вугілля в Україні. За липень 2015 року воно скоротилася порівняно з липнем 2014 року на 13,6% - до 4,057 мільйона тонн, при цьому в порівнянні з червнем поточного року збільшилася на 17,9%.

Також спостерігається скорочення споживання нафти в Україні. За липень поточного року воно зменшилось порівняно з липнем 2014 року на 74,4% - до 58,2 тисяч тонн, а в порівнянні з червнем поточного - на 5,5%.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, "Укртрансгаз" прогнозує падіння споживання природного газу в 2015 році порівняно з минулим роком на 20%. Це становить приблизно до 34 мільярдів кубометрів.

Читайте також: Видобуток вугілля в Україні скоротився удвічі

Скорочення споживання газу, за словами голови "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва, зумовлене відокремленням окупованих районів Донбасу від української енергосистеми, а також падінням промислового виробництва.

У Держстаті зазначають, що в червні поточного року Україна зменшила об'єм споживання природного газу порівняно з червнем 2014 року на 26,1% - до 1,091 мільярда кубометрів.