У банківській системі України триває стабілізація.

Про це сказано в аналітичному звіті групи ICU, пише Економічна правда.

Зокрема, за словами аналітиків, це проявляється в уповільненні відтоку валютних коштів і невеликому притоці на гривневі рахунки клієнтів у банках.

"Платоспроможні банки довнесли капітал на загальну суму 45,1 млрд гривень, з яких 30,4 млрд гривень припадає на іноземні банки", - говорить аналітик банківського сектора групи ICU Михайло Демків.

Разом з тим, аналітик відзначив, що банки ще потребують істотного збільшення резервів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"За нашими оцінками, впродовж наступних трьох років банківську систему необхідно ще докапіталізувати на 120 млрд гривень. При цьому докапіталізація і визнання банками їх реальних збитків зробить їх більш привабливими для потенційних інвесторів", - сказав Демків.

Читайте також: Україна виплатила $60 млн за єврооблігаціями

За оцінками групи ICU, частка поганих кредитів станом на перше півріччя 2015 року становить 24,3%. При цьому, ще близько 25-30% кредитного портфеля вже реструктуризовано.

Надлишкова ліквідність банківської системи становить близько 40 млрд гривень, однак швидкого відновлення кредитування очікувати не доводиться, відзначають аналітики.