Центробанк Росії на початку серпня порекомендував банкам проводити стрес-тести та враховувати падіння рубля до тризначної суми за долар.

Про це повідомив заступник голови правління банку "Відродження" Андрій Шалімов, передає агентство "РБК".

Ще один голова правління великого банку на умовах анонімності повідомив, що мова йшла про курс 100-120 рублів за долар. Це підтверджують директор казначейства іншого великого банку та банкір, які дізнались про це від представників Центробанку.

"ЦБ турбує, які банки можуть вжити заходи, якщо і наскільки це "якщо" може бути великим", — зазначив Шалімов.

Центробанк, за його словами, більше турбували розміри потенційних валютних боргів банків та чи зможуть вони повернути їх.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Український банківський сектор виходить з кризи - аналітики

Головний економіст ПФ "Капітал" Євген Надоршин вважає, що регулятор перестраховується.

"ЦБ спеціально закладає малоймовірні умови, щоб переконатися, що фінансова система збереже стійкість в такій ситуації", — пояснив головний економіст ПФ "Капітал" Євген Надоршин.

На думку головного економіста Фінансової групи БКС Володимира Тихомирова, велика ймовірність того, що барель Brent впаде нижче 40 доларів, а рубль — нижче 80 рублів.