Україна збільшує експорт продуктів переробки в Євросоюз

Економіка
27.08 11:10
807
0

Україна збільшила експорт продуктів переробки в ЄС. Якщо в першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то в 2015 році - вже 67%.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржінальний ринок ЄС", - зазначив Павленко.

Читайте також: Україна закачає в сховища до 17 млрд кубометрів газу без Росії - Демчишин

Експорт м'яса птиці збільшився в три рази (до 27,3 млн. доларів США), томатної пасти - в 9,5 рази (до 6,9 млн. доларів США), обробленого зерна злаків (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже вдвічі (до 5,6 млн. доларів США). Зокрема цукру і кондитерських виробів з цукру - в 1,8 рази (до 17,8 млн. доларів США), готових продуктів з зерна - в 1,3 рази (до 18 млн. доларів США).

Також у першій половині 2015 року було експортована яєчна продукція в ЄС на суму 4,5 млн. доларів США. Варто відзначити, що за аналогічний період минулого року експорт не здійснювався взагалі.

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ

Loading...

Вибір редакції


ПолітикаВибір редакціїРозслідування08.01
ПолітикаВибір редакціїРозслідування05.01
все лучшие материалы по версии редакции ›

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, аби завжди бути в курсі найсвіжіших новин та найцікавіших подій

Догори