Україна збільшила експорт продуктів переробки в ЄС. Якщо в першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то в 2015 році - вже 67%.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржінальний ринок ЄС", - зазначив Павленко.

Читайте також: Україна закачає в сховища до 17 млрд кубометрів газу без Росії - Демчишин

Експорт м'яса птиці збільшився в три рази (до 27,3 млн. доларів США), томатної пасти - в 9,5 рази (до 6,9 млн. доларів США), обробленого зерна злаків (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже вдвічі (до 5,6 млн. доларів США). Зокрема цукру і кондитерських виробів з цукру - в 1,8 рази (до 17,8 млн. доларів США), готових продуктів з зерна - в 1,3 рази (до 18 млн. доларів США).

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також у першій половині 2015 року було експортована яєчна продукція в ЄС на суму 4,5 млн. доларів США. Варто відзначити, що за аналогічний період минулого року експорт не здійснювався взагалі.