Ціни на українські облігації сьогодні почали активно рости у ціні. При цьому, папери з погашенням у липні 2017 дорожчають рекордними темпами.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Це відбувається на тлі угоди з комітетом приватних кредиторів країни про реструктуризацію держборгу зі списанням 20% від основної суми в 19,3 мільярди доларів.

Євробонди України з терміном обігу до липня 2017 зросли в ціні на рекордні 8,9 цента, до 64,5 цента за один долар номіналу.

В свою чергу, держоблігації з погашенням у квітні 2023 піднялися на 5,7 цента - до 60,14 цента за один долар номіналу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: Кредитори спишуть Україні 20% боргу

Україна також звернулась до Росії, щоб та погодилась на ті ж умови списання боргу, що й інші кредитори. Проте російський Міністр фінансів Антон Сілуанов заявив, що Росія не братиме участь у реструктуризації української заборгованості.

Нагадаємо, за очікуваннями угода Києва з основними кредиторами має скоротити боргове навантаження країни приблизно на 3,8 мільярдів доларів. Київ, окрім списання 20% боргу, домовився про продовження термінів погашення на чотири роки. Також досягнута згода щодо встановлення нового купона у розмірі 7,75% за паперами з усіма термінами обігу.