Комунальне підприємство "Київпастранс" почало ремонт 72 двох старих автобусів, які згодом планують запустити на маршрути. Про це повідомляють на підприємстві.

За словами чиновників, на СТО відновлюється салон, ходові частини та рами. Ремонт одного такого автобуса обходиться в 200 тис. грн. Старими автобусами підприємство підсилить існуючі маршрути.

"Транспорт, який не експлуатувався 10 років, важко назвати гарним вибором. Навіть якщо його відновити, то він з безпеки мало чим відрізнятиметься від древніх і напіврозвалених маршруток, які сьогодні наводять жах на киян", - говорить "Знай" Святослав Коростельов, один із лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Читайте також "Столичні чиновники не можуть працювати в інтересах киян" - активіст

За його словами, зараз місту потрібен не ремонт старого транспорту, а новий транспорт.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Багато екземплярів із тих, які збираються ремонтувати, вже давно відслужили своє. Очевидно навіть після ремонту їхній стан буде близький до стану київських маршруток. І взагалі багато країн навіть не знали такого явища, як маршрутки і успішно розвинули систему муніципальних автобусів і тролейбусів за допомогою міських коштів та інвестицій. Як показує світова практика, маршрутки добре себе почувають тільки в країнах третього світу", - каже активіст.