Столична влада збільшить бюджетникам зарплати. Про це повідомив Ігор Ніконов, заступник голови КМДА.

Він наголосив на тому, що у міському бюджеті з'явилася така можливість завдяки тому, що за останні 7 місяців його дохідна частина збільшилася на 1,5 млрд. грн.

До зарплат бюджетників всередньому додадуть 160-400 грн.

"Зараз у столичній адміністрації працюють десятки чиновників, які не приносять ніякої користі місту. Але з року в рік отримують зарплати, премії, надбавки за вислугу років та інше. Вся їхня діяльність зводиться до бюрократії і перекладання папірців. Ймовірно, вони першими відчують на собі підвищення зарплат, адже механізм розподілу коштів так і не був озвучений", - говорить "Знай" Олександр Погиба, один з лідерів громадського руху "Рух за реформи".

Читайте також "Столичні чиновники не можуть працювати в інтересах киян" - активіст

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак люди, яким справді потрібні додаткові кошти навряд чи їх отримають, вважає активіст.

"Вчителі, доктори та інші бюджетники з мінімальними заробітками продовжать отримувати копійки. "Рух за реформи" вже неодноразово заявляв про необхідність скорочення цієї ненаситної армії чиновників. Вивільнені кошти дозволили б вирішити багато важливих питань Києва", - каже один із лідерів громадської організації.