Україна отримає фінансову допомогу від Європейського союзу на суму 55 мільйонів євро. Гроші спрямують на "відновлення економіки".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Відповідну Угоду про фінансування між українським урядом та Єврокомісією підпишуть у найближчий час.

Європейська сторона, у свою чергу, вже схвалила угоду. З українського боку, її незабаром винесуть на засідання Кабінету міністрів.

Кошти будуть виділені відповідно до Європейського інструменту партнерства протягом 2016-2020 років.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Гроші надаються на створення стратегій з розвитку малого та середнього підприємництва та веб-порталу для них. Також кошти спрямують для участі України у програмах, спрямованих на розвиток приватної ініціативи "Горизонт-2020".

В регіональному розрізі увага приділяється створенню центрів підтримки бізнесу з розвинутою мережею представників, щонайменше, в 15 українських областях. Насамперед, згідно з угодою, це повинні бути регіони, "що постраждали внаслідок конфлікту, та сусідні з ними регіони, що активно беруть участь в процесі реінтеграції внутрішньо переміщених осіб".

Читайте також: Дефіцит держбюджету зменшився до 0,2 мільярда гривень

Відповідні центри мають сприяти запуску інноваційних стартапів. Вони повинні покращити доступ до юридичних та адміністративних послуг, а також проводити навчання щодо впровадження підприємницької діяльності.

Крім цього, планується сприяти покращенню доступу малого та середнього підприємництва до фінансових ресурсів. Для цього сформують гарантійний фонд. Його розмір складатиме 40 мільйонів євро.

Головним завданням цих центрів буде сприяння адаптації підприємців до роботи в умовах діючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.