Інфляція в Росії у серпні 2015 року становила 0,4%, це рекордний показник за останні 5 років.

Основним фактором, що вплинув на інфляцію, стало ослаблення рубля, повідомляє Економічна правда.

Для незалежних економістів і Мінекономрозвитку РФ стало несподіваним настільки значне зростання цін для цього місяця, в той час, коли сезонне здешевлення плодоовочевої продукції зазвичай "притискає" інфляцію до нуля, а іноді навіть приводить до дефляції.

Консенсус-прогноз економістів по інфляції на серпень дорівнював 0,2%, Мінекономрозвитку давало прогнозний інтервал на серпень - 0,0-0,1%. Тижневий моніторинг цін показував, що з 1 по 31 серпня інфляція дорівнювала 0,3%.

Останній раз у серпні подібне значне зростання цін було зафіксовано "посушливим" літом 2010 року. Тоді інфляція становила 0,6%.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

У серпні 2011 року була дефляція в 0,2%, у серпні 2012 і 2013 років мінімальна інфляція за 0,1% і навіть у серпні минулого року, коли було введено продембарго, зростання цін розігналося лише до 0,2%.

Читайте також: Кияни знають, що таке інфляція, але не можуть пояснити, чому дме вітер

У результаті інфляція в серпні зросла до 15,8% з 15,6% у липні. Ще у січні 2015 року вона становила 15%.