Уряд планує повністю використати наступний транш кредиту від Міжнародного валютного фонду на поповнення золотовалютних резервів.

Як повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, ці гроші не підуть на фіскальні потреби уряду, передає УНІАН.

За словами міністра, українська сторона не буде піднімати питання про збільшення розміру третього траншу або об'єднання декількох подальших траншів в один.

Читайте також: Мінфін заклав у Держбюджет-2016 курс 22,4 грн за долар

Нагадаємо, Україна і МВФ реалізовують чотирирічну програму кредитування економіки України загальним обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Перший транш у рамках програми обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

31 липня рада директорів МВФ схвалила виділення другого траншу в розмірі 1,7 млрд дол. Ці кошти були зараховані на рахунки НБУ 4 серпня і в повному обсязі пішли на поповнення золотовалютних резервів.

Другий перегляд програми з метою можливого виділення третього кредитного траншу очікується восени. Загальний обсяг коштів, які Україна може отримати від МВФ за підсумками року, становить 10 млрд дол.