НАК "Нафтогаз України" планує взяти кредит у державних банках на $500 млн. За ці гроші компанія закуповуватиме російський газ. Про це розповів Юрій Вітренко, директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу".

За його словами, кредит оформлять після підписання відповідної угоди із російським "Газпромом". Кредитора оберуть із "Ощадбанку", "Укргазбанку" або "Укрексімбанку".

"Взагалі купувати газ у країни-окупанта це суперечить здоровому глузду. Але це за ідеальних умов можна було б відмовитися від російського палива. Зараз, на жаль, вони далеко не такі. Свого газу бракує, Європа більше дати не спроможна. Тому влада вирішила не заморожувати українців і купити російський газ", - говорить "Знай" Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

Читайте також Україна відсудить понад $ 50 мільярдів у Росії за Крим і Донбас - Клімкін

Він вважає, що "Нафтогаз" бере в борг кошти, бо ліміт фінансування цієї компанії державою вичерпаний.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Так само, як і вичерпана можливість купувати валюту на міжбанківському ринку. Ці обмеження введені МВФ. Їхні спеціалісти помітили, що "Нафтогаз" з'їдає багато державних грошей. Думаю, кредит державних банків — це єдиний варіант залучення коштів до зими", - вважає експерт.

Нагадаємо, у цьогорічному бюджеті передбачено $2 млрд.