Позиції України погіршились в рейтингу глобальної конкурентоспроможності. Про це йдеться у Звіті про глобальну конкурентоспроможність 2015-2016 років.

Так, Україна за рік опустилася з 76-ої серед 144 країн на 79-у сходинку серед 140 країн. ЇЇ сусідами стали Гватемала (78 місце) і Таджикистан (80 місце).

На першому місці у рейтингу - Швейцарія. За нею - Сінгапур і США, які зайняли другу і третю позиції відповідно. Останні місця у рейтингу займають Мавританія (138 місце), Чад (139 місце) і Гвінея (140 місце).

Читайте також: Українські виші впали у світовому рейтингу університетів

Росія у цьому списку зайняла 45 місце.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також повідомляється, що останніми геополітичними потрясіннями, які впливають на глобальну економіку і її зростання, є криза в Україні, конфлікти на Близькому Сході, тероризм та криза мігрантів.

Нагадаємо, індекс глобальної конкурентоспроможності складається з 113 змінних, які детально характеризують конкурентоспроможність країн світу, що знаходяться на різних рівнях економічного розвитку.