Україна отримала право на безмитне ввезення до США жмиху, інертних газів та деталей до локомотивів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Завдяки злагодженим та цілеспрямованим діям Мінекономрозвитку зроблено ще один крок для підтримки українського експорту", - зазначають у відомстві.

Офіс американського торгового представника оголосив результати перегляду переліку товарів щодо повернення певних товарів українського експорту до США, які підпадають під дію Генералізованої системи преференцій США. Рішення щодо цього ухвалила Адміністрація президента Барака Обами.

В подальшому, це дасть змогу ввозити на територію відповідні товари без сплати мита.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: Експорт зерна з України склав вже майже 10 мільйонів тонн

"Зокрема, під дію ГСП будуть повернені товари, які попередньо були вилучені США, як такі, що не відповідали встановленими критеріям. Зокрема, макуха та інші тверді залишки виділення жирів та олії з соняшникового насіння; рідкісні гази, крім аргону; частини до залізничних локомотивів або моторних вагонів трамваю або рухомого складу", - повідомили у Мінекономрозвитку.

Замміністра та торговий представник України Наталія Микольська наголосила, що це дозволить збільшити експорт української продукції до США та надасть додаткові конкурентні переваги для вітчизняної продукції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна нарощуватиме експорт продукції до Китаю.