Новоайдарський елеватор, який належить ДАК "Хліб України", вже п'ятий рік поспіль перебуває у незаконному приватному користуванні та наразі є об'єктом рейдерського захоплення.

Про це з посиланням на голову правління ДАК "Хліб України" Ігоря Кобеля повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

За словами Кобеля, у 2011 році керівництво Новоайдарського елеватору підписало інвестиційний договір з компанією "Агро", яка належить бізнес-групі Олександра Єфремова "Агротон".

"Незаконно звільнивши керівництво елеватору та близько 100 чоловік трудового колективу, компанія "Агро" протягом майже 5 років безкоштовно використовувала потужності для розвитку власного бізнесу. В результаті, з 2011 року на прийманні, зберіганні та відвантаженні зернових держава в особі Новоайдарського елеватору втратила 73,9 млн грн", - сказано у повідомленні.

Читайте також: В Україні намолотили понад 46 мільйонів тонн зерна

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Новопризначений директор елеватору Валерій Кравцов повідомив, що представники компанії-інвестора не допустили нове керівництво на підприємство. Натомість озброєні люди почали вивозити з елеватора зерно.

За даними Мінагрополітики, на елеваторі знаходиться близько 70 тис. тонн зерна, частина з якого належить державі в особі Аграрного фонду.