Сьогодні американську валюту продають на 10 копійок дорожче - за 23,1 грн, а купують за 22,3 грн. Офіційний курс Нацбанку навпаки знизився на 13 копійок до 21,69 грн. На міжбанківському ринку долар подешевшав на 20-30 копійок до 21,5 грн у продажі та 21,4 грн у купівлі.

"Зберігаються тенденції плаваючого курсу, встановленого Нацбанком кілька років тому. Через це щотижня бачимо коливання в різний бік — зменшення або збільшення. Однак, не зважаючи на часткове зміцнення гривні сьогодні, тенденції до знецінення національної валюти зберігаються", - пояснює "Знай" Володимир Марченко, економіст компанії AFS.

Читайте також "За два місяці долар в обмінниках подорожчає до 25 гривень"

За його словами, американська валюта й надалі ростиме в ціні через девальвацію гривні, поштовхом до якої стало суттєве подорожчання долара у лютому 2014 року.

"Якби ще уряд не збільшував соцвиплати та не роздавав нових пільг, то можна було б хоча би частково зменшити інфляцію на наступний рік. Можливо, замість прогнозованих 12 відсотків можна було б вийти на 7-8. Але, на жаль, влада використовує старі методи роботи", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, за оцінками експертів консалтингової компанії "Кейс-Україна" до нового року долар коштуватиме близько 25 грн.