Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує відшкодувати збитки від втрати "Чорноморнафтогазу". Для цього вона звернеться в суд з відповідним позовом.

Про це сьогодні повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час прес-конференції, передає "РБК-Україна".

"Нафтогаз", за його словами, збирає інформацію для передачі в подальшому її в суд, щоб відшкодувати збитки компанії.

"Півтора місяці тому розглядалося рішення, яке дозволить "Нафтогазу" вибирати юристів для ведення цього судового процесу", - розповів міністр.

Читайте також: "Нафтогаз" побоюється зриву виплати дивідендів "Укрнафти"

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" через анексію Росією Криму тимчасово втратив активи "Чорноморнафтогаз". З 1 січня минулого року його зняли з балансу компанії. В результаті НАК "Нафтогаз України" отримав збитки на суму 13,8 мільярдів гривень. Крім цього державне підприємство визнало знецінення інших активів на окупованому півострові на суму 5,8 мільярдів гривень у складі інших операційних витрат.

"Нафтогаз" також втратив близько 400 мільйонів куб. м газу, несанкціоновано отриманого з газотранспортної системи на окупованих територіях Донбасу.