Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" сподівається, що питання оплати природного газу, який, за твердженням "Газпрому", поставляється на тимчасово неконтрольовані території Донбасу, буде вирішено в рамках судового спору в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.

Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Що стосується Донецька і Луганська, то перетоки газу в даний час з частиною цих областей України не відбуваються, ситуація там заморожена. Ми знаходимося в дискусії з "Газпромом" про те, як ставитися до їхніх вимог оплатити газ, який вони нібито туди поставили. Ніяких обсягів ми не можемо ні підтвердити, ні перевірити. Ми сподіваємося, що даний спір також буде розв'язана у рамках Стокгольмського арбітражу, який повинен завершитися в наступному році", - заявив Коболєв.

Він додав, що компанія також сподівається отримати компенсацію від анексії Росією Кримського півострова в 2014 році.

"Крим залишається для нас в замороженому стані з березня 2014 року. Була проведена оцінка активів, втрачених "Нафтогазом" в Криму. Ця оцінка активів стане базовою при розвитку судових позовів, поданих не тільки "Нафтогазом", але й Міністерством юстиції. І в цьому сенсі ми також сподіваємося на Мін'юст, так як збиток, заподіяний окупацією Криму державі Україна, значно більше, ніж наші збитки. Сподіваюся, ми разом зможемо добитися компенсації", - зазначив Коболєв.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: "Нафтогаз" через суд відшкодовуватиме збитки від втрати "Чорноморнафтогазу"

Нагадаємо, раніше "Газпром" заявив, що Україна винна йому за поставки газу на окуповану територію 212 млн. доларів.

Як повідомлялося, раніше "Газпром" почав поставляти газ в самопроголошені "ДНР" і "ЛНР". Україна наполягає на тому, що постачання російського газу на територію зони АТО на сході України здійснюються з порушенням затверджених процедур. Раніше в "Нафтогазі" заявляли, що постачання "Газпромом" газу в зону АТО суперечать контрактом і оплачуватися не будуть. Пізніше в "Газпромі" заявили, що постачання і оплату російського газу на схід України повинен здійснювати "Нафтогаз", так як Донбас знаходиться у складі України.