Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Про це він сказав під час засідання погоджувальної ради, пише УНН.

За словами очільника парламенту, на сьогоднішній день ринку землі в Україні немає.

"Я вважаю, що мораторій має бути продовжений до того часу, коли ми ефективно зможемо використати цей ресурс", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, у жовтні фермери з різних регіонів України влаштовували масові акції під Кабінетом Міністрів та Верховною Радою. Люди вимагали продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: У власника "Ельдорадо" заарештували 95 га сумнівної землі

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В Інституті світової економіки Петерсона вважають, що в Україні треба законодавчо закріпити можливість продажу сільськогосподарської землі, щоб її можна було використовувати в якості застави в банку.

На думку старшого наукового співробітника інституту Андерса Аслунда, це відкриє великий потенціал для країни.