Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив проекти законів, які повинні істотно спростити життя громадянам і підприємствам, обтяженим валютними кредитами.

Зокрема, мова йде про проект закону "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)", передає LB.ua.

Документ розробило Міністерство фінансів разом з Нацбанком і Незалежною асоціацією банків України. Він дозволить провести реструктуризацію валютних іпотечних кредитів, узятих ще до кризи 2008 року.

Читайте також: Соломянський суд допомагає російському банку "вибивати" борги з українців

За підрахунками Мінфіну, кількість сімей з правом на реструктуризацію валютних іпотечних кредитів становить приблизно 37 тисяч на загальну суму понад 20 млрд грн.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Під реструктуризацію підпадають кредити, загальна сума заборгованості за якими не перевищувала 2,5 млн гривень станом на 1 січня 2015 року, за якими не було простроченої заборгованості на 1 січня 2014 року і кінцевий термін повернення яких не настав на 1 січня 2014 року.

Реструктуризація дозволить списати від 25% до 100% кредиту на єдине житло, перевести залишок кредиту в гривневий еквівалент за курсом НБУ на день проведення реструктуризації і зафіксувати на три роки процентну ставку на тому рівні, при якому було взято кредит.