Моніторинг земель, які перебувають у державній власності, показав, що близько 40% з них захоплені самовільно.

Таку заяву зробив в ефірі 5 каналу директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Олександр Краснолуцький.

"Справа в тому, що у нас на сьогодні, на жаль, втрачена система контролю за використанням землі. Держгеокадастр, територіальні органи провели моніторинг використання земель, який показав, що 40% державних земель захоплені самовільно. Це мільярдні надходження до бюджету, оскільки сільгоспагентство, яке мало б займатися контролем, сьогодні цим не займається", - розповів чиновник.

Читайте також: Українці на початку жовтня отримають доступ до земельного кадастру

Нагадаємо, в квітні 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив наповнити і відкрити реєстр Земельного кадастру України. Доступ відкрили з початку жовтня.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Державний земельний кадастр - це єдина державна система права власності та користування земельними ділянками. Вона містить відомості та документи про місце розташування та правовий режим цих ділянок, їх оцінку, класифікацію тощо.