Мінекономіки пропонує ввести імпортні мита на російські товари та заборонити частину імпорту з РФ.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Там пропонують заборонити імпорт м'яса, риби, ряд молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських та хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, корму для собак, сигарет з фільтром російського виробництва в Україну з 10 січня 2016 року.

Крім того, в запропонованому переліку є мінеральні добрива, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Ввести імпортні мита на російські товари з 2 січня 2016 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ці кроки, зазначають у міністерстві, роблять з метою захисту економічних інтересів та безпеки України в рамках реагування на можливе введення Москвою торгового ембарго проти Києва.

Читайте також: Українську продукцію в Росії знищуватимуть з 1 січня

Раніше, 16 грудня, президент РФ Володимир Путін підписав указ, що припиняє дію норм зони вільної торгівлі стосовно України. А 21 грудня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення санкцій щодо України з 1 січня 2016 року.