У Нацбанку порахували, скільки купюр і монет знаходиться в обігу в Україні. За офіційними даними, на 1 українця припадає 66 купюр і 271 монета.

Всього в готівковому обігу зараз 306,3 млрд грн банкнотами і 1,9 млрд. грн — монетами. Всього Україною ходить 2,8 млрд штук купюр і 12,1 млрд монет.

Найпопулярніші — банкноти номіналом 200 грн, їх 553 млн. На другому місці за популярністю купюри 100 грн, їх — 488,5 млн

Читайте також Начастіше підробляють купюру в 50 гривень

Найменше в обігу банкнот номіналом 10 і 20 грн. "Десяток" - 171,6 млн, "двадцяток" - 163,8 млн одиниць.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Це не дивно, що зараз найпопулярніша купюра 200 гривень. Чим більший номінал найпоширенішої банкноти, тим більша інфляція. Думаю, через рік-два найпопулярнішою купюрою буде "п'ятисотка". Цілком ймовірно, що за два-три роки введуть купюру в тисячу гривень. До цього підштовхуватиме зниження вартості тепрешніх банкнот. За них можна буде мало купити", - пояснює "Знай" економіст Владислав Загородній.

За його словами, у наступні роки йтиме тенденція до скорочення фізичної маси грошей — банкнот і монет.

"По-перше, копійками зараз користується все менше людей. У більшості в гаманцях давно вже не було срібних монет по 1 і 2 копійки. По-друге, зростатиме популярність криптовалюти. Українці все частіше здійснюватимуть фінансові операції через інтернет. Відповідно розплачуватимуться там електронними грішми", - пояснює фахівець.

Нагадаємо, найчастіше підробляють купюри у 50, 200 і 100 грн.