Українські чиновники розпочали активну перевірку банківських рахунків громадян, які отримують соціальні пільги з державного бюджету.

Банкірами було підтверджено запуск того, що влада називає програмою по "верифікації соціальних виплат", передає видання Народний Кореспондент.

Працівники банківських установ постаралися заспокоїти громадян: інформація про стан банківських рахунків запитується тільки щодо тих осіб, які претендують на субсидії, пенсії та інші види матеріальної допомоги. Щодо інших українців Мінфін, Мінсоцполітики та Пенсійного фонду відомостей не запитують.


"Якщо є певні законодавчі категорії одержувачів соцпільг і бюджет виділяє на це гроші, логічно, що повинна бути процедура контролю, що впливає на розподіл і правомірне використання пільгових коштів", - пояснила ситуацію голова правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

Читайте також: Українцям доведеться повернути субсидії - експерт

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На даний час точне число зроблених запитів та перевірених рахунків невідоме. Фінансисти заявили, що подадуть дані дані за підсумками II кварталу.