Журналіст Олександр Дубінський розповів про "бізнес" Авакова та Гонтаревої, які "кришують" в Україні більш як 20 000 нелегальних обмінників.

"Валюта купується в нелегальних точках обміну - тільки по Києву майже 5000"Сірих" обмінників. По всій країні - таких близько 20 000 обмінників.

Для порівняння, за даними Нацбанку по всій країні працюють 1850 офіційних пунктів обміну валют поза банківськими відділень.

Відчуваєте різницю? З одного нелегального пункту обміну валют міліція сьогодні збирає данину в розмірі 500 доларів на місяць. Що в сумі приносять поборникам в погонах близько 10 мільйонів доларів щомісяця.

Відкат від цієї суми перепадає і Нацбанку, який в результаті роботи "реформаторів Гонтаревої" майже повністю скоротив співробітників, які перевіряють обмінки

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нібито для боротьби з валютними спекуляціями Нацбанк ввів так звані обмежувальні заходи на ринку готівкової валюти: на сьогодні легально можна купити тільки 6000 грн. в день в одні руки з пред'явленням паспорта + 2% до Пенсійного фонду.

Читайте також: Банківські рахунки "пільговиків" перевірять

Ці обмеження дозволяють НБУ, який серед своїх цінностей декларує "порядність и прозорість", заявляти про те, що українці в лютому нібито продали готівкової інвалюти на $ 146,6 млн більше, ніж купили.

Що є форменого брехнею - щомісячні обсяги чистої купівлі "населенням" готівкової валюти складають близько 1 млрд. доларів". пише Дубіцький на своїй сторінці у "Фейсбуці".