Виставлені на приватизацію об'єкти енергетики цікавлять інвесторів, але не можуть бути продані без змін в регуляторному полі. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив глава Фонду держмайна України Ігор Білоус.

Коментуючи плани щодо приватизації в енергетиці на 2017 рік, глава відомства повідомив, що по "Центренерго" вже запущена процедура відбору радника. Пройшли переговори з Morgan Stanley, Merrill Lynch, UBS, Citibank, міжнародні банки виявляють зацікавленість.

Продаж шести обленерго відкладається з минулого року через затримку змін законодавства. "Обленерго не продали в минулому році, так як є компроміс з усіх боків: від міжнародних організацій, від МВФ, від уряду, від президента - що ми повинні продавати об'єкти енергетики вже в новому регуляторному полі", - сказав Ігор Білоус.

Глава ФДМУ нагадав, що НКРЕКП повинна прийняти стимулюючий RAB-тариф, а Верховна Рада - схвалити в другому читанні законопроект про ринок електроенергії. "Ми сподівалися, що тариф затвердять "під ялинку", але цього не сталося. Так як його можна міняти поквартально, значить, ми чекаємо січень, лютий, березень", - розповів Ігор Білоус.

"Проблему регуляторного поля дуже чітко описали представники однієї з найпотужніших у світі енергетичних компаній - італійської Enel. Вони сказали, що при існуючій ситуації в приватизацію не підуть, тому що ризики дуже великі. У Enel підкреслили, що спочатку Україна повинна прийняти законодавство, а потім вони зайдуть в країну і куплять активи", - пояснив глава Фонду держмайна.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Він також повідомив, що за час очікування змін законодавства закінчився термін оцінки обленерго. "Витрачати гроші на оцінку без розуміння, коли буде RAB-тариф, сенсу немає", - уточнив Ігор Білоус.