Скоро виповниться 30 років, як у Чорнобилі сталась страшна катастрофа, після якої лишились цілі "міста-примари" та купу нерозгаданих таємниць.

Проте, сьогодні все ще залишаються ті, які, попри перестороги, їдуть на заборонену територію, щоб побачити все на власні очі.

"Знай.ua" зробила підбірку красномовних світлин із тією самою покинутою технікою, яка боролась із розповсюдженням радіації, всотавши, зрештою, її в себе.

Читайте також: Чорнобиль навмисно підпалили - голова ДСНС

Десятки службових гвинтокрилів, пожежних машин та автобусів рядочками стоять на закинутому кладовищі техніки під Чорнобилем.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"Я бачив справжнє кладовище техніки. Не військової, а повсякденної. У Чорнобилі є цілий парк, куди звозили тролейбуси, автомобілі та навіть танки після вибуху на ЧАЕС. Кажуть, що ліпше туди не йти, аби не опромінитись радіацією. Тож я спостерігав за цим "цвинтарем" здаля", - розповів про свої враження лучанин Олег Мелещук після перших відвідин досить містичного місця.

Довідка. Чорнобильська катастрофа — екологічно-соціальна катасрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року року, розташованої на території України.

Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Відбувся радіоактивний викид потужністю в 300 Хіросім.