У Китаї відкрили найдовший скляний міст у світі. Туристам пропонується побороти свої страхи і пройти над прірвою по тонкому склу, передає CNN.

Довжина моста, що з'явився в парку Шіньючжай провінції Хунань, становить 300 м. Інженерна споруда знаходиться на висоті 180 м. Конструкція вже отримала назву "Міст хоробрих людей". Підлога моста складається зі скла товщиною 24 мм. При цьому конструктори стверджують, що міцність цих шибок в 25 разів вища звичайних.

"Сталева конструкція, що підтримує і обрамляє скляний міст, також дуже міцна і надійна, тому, навіть якщо скло буде розбите, туристи не проваляться", - заявляють розробники.

Читайте також: Аеровокзал для дронів побудують у Руанді

Раніше міст в парку був дерев'яним, однак керівництво вирішило поекспериментувати і зробило в 2014 році одну із секцій скляною.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Незабаром в Хунані відкриється ще один скляний міст - за 300 кілометрів на північний захід від Шіньючжая. Він перехопить пальму першості у моста в Шіньючжаї і стане найвищим і найдовшим скляним мостом у світі - 430 м завдовжки і 300 м заввишки.