Знаменита різдвяна мелодія "Jingle Bells" отримала нове звучання.

У мережі з'явилося відео, на якому відому в цілому світі пісню виконує на бандурі одеський музикант Георгій Матвіїв. Зокрема, відео виклали на YouTube каналі The String Theory.

29-річний Матвіїв працює викладачем у Одеській національній музичній академії імені Нежданової. Відомий своїм новаторським підходом до гри на бандурі. Музикант є лауреатом багатьох міжнародних академічних та джазових конкурсів.

Читайте також: Мережу сколихнула Metallica на бандурі

Пісню "Jingle Bells", відому також як "One Horse Open Sleigh" написав американський композитор Джеймс Лорд П'єрпонт (1822-1893) у 1858 році. Втім, з того часу мелодія зазнала деяких змін.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Jingle Bells" перекладена на багато мов світу, її співали численні виконавці. Особливо популярною пісня стала в 1940-х роках у США у виконанні Бінга Кросбі.