Американський супутник, який розташований за півтора мільйони кілометрів від Землі, зняв унікальні кадри місячного затемнення.

Космічний корабель DSCOVR (Deep Space Climate Observatory), який запустили у лютому, має камеру, яка постійно дивиться на освітлену поверхню Землі, пише ВВС.

Зображення, які робить супутник, використовують, щоб відстежити рух хмар чи пилових бур, а також, щоб стежити за кліматом.

Також метою місії DSCOVR є спостереження в режимі реального часу за космічною погодою, а саме сонячним вітром та викидами корональної маси, що допомагає прогнозувати космічну погоду.

Зображення Землі дозволяють вченим вивчати щоденні варіації на всій земній кулі, а саме вивчати особливості рослинності, озону, аерозолів і висоти хмар, а також віддзеркалення.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Астронавт показав унікальне фото Землі

27 вересня апарат зміг зафіксувати, як Місяць проходить позаду Землі.

Нагадаємо, що останнє місячне затемнення було 28 вересня цього року.