Хірурги у Китаї пересадили пацієнту серце. Це можна було б вважати звичайною операцією, як би не той факт, що воно не билося протягом довгого часу. Після, серце знову "ожило".

Про це повідомляє місцеве видання Xinhua.

Медики традиційно вважають, що серце вже не можливо оживити після того, як воно не функціонувало понад шість годин підряд. Але нещодавня хірургічна операція спростувала цю думку. 24-річному пацієнту однієї з клінік Фучжоу потрібна була термінова пересадка серця. У його артерії були згустки крові, які могли спричинити його смерть.

Сумісного донора знайшли в одній із північних провінцій Китаю. Вона розташована в трьох годинах їзди від лікарні. У донора констатували смерть мозку через пухлину. Але незважаючи на це, він продовжував дихати.

Коли лікарі прибули за донорським органом, серце чоловіка не билося вже протягом 10 хвилин. Лікарі витягли орган і повернулися в Фучжоу. Вони почали готуватись до операції, яка закінчилася о другій годині ночі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Хірурги Штатів пересадять чоловічий статевий орган

Лікарі успішно пересадили серце, але воно не билося. Раптово, в чотири години донорський орган запрацював. Фактично серце не функціонувало сім годин.

Доктор Хуанг пояснив, що дуже рідкісний випадок в медицині. Це стало можливим завдяки тому, що донор був молодий і мав дуже здорове серце. Орган перевозили в замороженому стані. При цьому холод, за словами медика, знизив метаболізм органу до мінімуму. Це й зберегло йому енергію.