На південному заході Уельсу почав працювати один з перших у Великобританії ресторанів, де готують комах. У деяких британських закладах вже експериментували з їстівними комахами, але в ресторані Grub Kitchen, що відкрився в місті Сент-Девіс, їх зробили основою меню, повідомляє travel.ru.

Шеф-кухар ресторану Ендрю Голкрофт заявив, що прагне до того, щоб ентомофагія (вживання в їжу комах) була визнана нормальною практикою. Він також сказав: "Бургер з жуками є найпопулярнішим блюдом з тих пір, як ми відкрилися, хоча я думав, що відвідувачі будуть замовляти лише легкі закуски".

Поки що комах для ресторану доводиться привозити з Канади та Нідерландів. Справа в тому, що британське законодавство не дозволяє розводити комах для вживання в їжу.

У ресторані можна спробувати кукурудзяну юшку з кониками, чилі з тортилії і соусом з бамбукових черв'яків в сметані, а також салат з козячим сиром і чорними мурахами. Вартість закусок в ресторані Grub Kitchen починається від 7,7 євро, гарячих страв - від 20 євро, десертів - від 7 євро.

Читайте також: У Києві "завелися" два велетенських сонечка (фото)

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До речі працівники The Grub Kitchen стверджують, що саме комахи можуть допомогти врятувати навколишнє середовище і нагодувати зростаюче населення.

У Європі вже кілька років існує мода на їжу з комах. Наприклад, у Парижі відкрили ресторан, в якому можна закусити кониками і скорпіонами. А у Варшаві працює заклад, де в меню представлені карамель з личинками тутового шовкопряда, комахи в шоколаді, вирізка з рисовою локшиною і хрусткими комахами, камамбер з личинками і сарана в клярі з червоним каррі.