Внаслідок того, що в культовій комедії Ельдара Рязанова "Іронія долі, або З легким паром" грає радянська і російська акторка Валентина Тализіна, стрічка ризикує потрапити під заборону в Україні.

Про це повідомили в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України - передає "Інтерфакс".

Акторка входить до списку осіб, контент з участю яких заборонений в Україні.

Прийняті в 2015 році зміни до закону "Про кінематографію" підкреслюють, що Держагентство з питань кіно не видає прокатного свідоцтва фільму, "учасником якого є людина, включена до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці".

Такий перелік створює Міністерство культури на підставі звернень СБУ, Ради нацбезпеки і Нацради з телерадіомовлення. Проте в законі не уточнюється, чи діє заборона на фільми, прокатне свідоцтво на які отримано раніше.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Наразі в списку заборонених фільмів і серіалів "Іронія долі" не значиться, проте його складали ще до того, як Міністерство культури оприлюднило перелік осіб, що несуть загрозу нацбезпеці.

Читайте також: Медведєв увів санкції проти України

Також на офіційному сайті Нацради зазначено, що забороняють абсолютно всі фільми і програми за участю людей з "забороненого переліку".

Нагадаємо, що Валентина Тализіна відома своєю антиукраїнською позицією.