Президент США Барак Обама заявив, що його головним розчаруванням за час президентства стали безуспішні спроби реформувати законодавство щодо обмеження вільного доступу населення країни до зброї.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю ВВС.

"Якщо ви подивитеся на кількість американців, загиблих у терористичних атаках після 11 вересня 2001 року, то ця цифра виявиться меншою за 100", - сказав Барак Обама.

"Якщо ж ви подивиться на число жертв насильства, пов'язаного зі стріляниною, то це десятки тисяч людей", - продовжив президент США.

Право на вільне носіння зброї гарантовано громадянам США другою поправкою до конституції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: У Пермі під мостом повісили Обаму

За шість з половиною років на посаді президента Барак Обама неодноразово наголошував на необхідності посилити законодавство в цій царині.

У 2012 році Обама запропонував відновити заборону на зберігання і носіння зброї цивільними особами.

Однак конгрес, більшість в якому складають республіканці, відхилив відповідний законопроект.

Обама пообіцяв, що за півтора роки, що залишились йому на посаді, він продовжить боротися за посилення законодавства, що регламентує купівлю, зберігання і носіння зброї.