Наказами Міністерства юстиції трьом компартіям заборонили брати участь у виборчому процесі через те, що вони порушують законодавство.

Про це сьогодні повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після прийняття законів про декомунізацію створили незалежну комісію, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні - КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян", - зазначив він.

Міністр повідомив, що підписав три накази на основі висновків комісії. Вони визначають, що "компартії України у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам статті закону.

Читайте також: Люди Симоненка підуть на місцеві вибори по мажоритарці

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

"Ця політична сила і дві інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб'єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни", - підкреслив він.

Він також наголосив, що Мін'юст доведе процес заборони всіх компартій до логічного завершення. Також буде прийняте відповідне судове рішення.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що з 24 липня цього року в Україні КПУ та інші комуністичні партії більше не мають статусу політичної партії.