В інтерв'ю словенському виданню DELO російський прем'єр розповів, режим санкцій для його країни може затягнутися на десятки років.

Медведєв заявив, що анексія Криму була лише приводом для ЄС та США ввести санкції проти Росії. Така політика від США може затягнутися, як у випадку із Поправкою Джексона–Вейніка. Тоді майже сорок років уряд Сполучених Штатів обмежував фінансові та торговельні стосунки із кількома країнами.

"З Росією не можна розмовляти з позицій сили або шантажу. Про це свідчить вся російська історія. Спроби чинити тиск на Росію і змусити нас відмовитися від принципової позиції не мають перспектив", - коментує прем'єр.

Дмитро Медведєв вважає, що Росія справиться із санкціями. Більш того, він бачить у них позитив, оскільки РФ будує економічні стосунки із країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Прем'єр наголосив, що санкції матимуть більший негативний вплив на країни, що їх застосували.

Читайте також: Перебування у владі Путіна збільшує шанси на розпад Росії - Ходорковський

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нещодавно прем'єр-міністр говорив, що для російської сторони питання по Криму є закритим, а також погрожував Україні югославським сценарієм.