Заступник генпрокурора Володимир Гузир подав у відставку внаслідок "політичного тиску". За останній місяць активісти провели низку акцій з вимогою його відставки через перешкоджання розслідуванню справи "діамантових прокурорів".

"Перебуваючи у відпустці, я постійно відчував політичний тиск на собі та ГПУ. Тому сьогодні я прийняв рішення вийти з відпустки і написати заяву про відставку, про що зараз і повідомляю", - заявив сьогодні на прес-конференції Гузир.

Генпрокурор Шокін відставку під камери прийняв і повідомив журналістам, що на місце Гузиря вже призначив Юрія Севрюка.

Минулого тижня активісти проводили під будівлею Генпрокуратури акцію з вимогою звільнення Гузиря. Люди обурювалися, що за півтора року немає результатів розслідування злочинів під час Євромайдану. Крім цього, заступника генпрокурора звинувачували у перешкоджанні розслідуванню справи "діамантових прокурорів".

Читайте також: "На злодієві і шапка горить" - активісти вимагають відставки Шокіна (фото, відео)

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, 14 липня співробітники Генпрокуратури разом із СБУ провели обшуки в кабінетах заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна. У чиновників знайшли понад півмільйона доларів, діаманти і кокаїн.

Одразу після обшуків заступник генпрокурора Володимир Гузир кілька разів порушував справи за "захоплення державних установ", "незаконний обшук" тощо. Проте пізніше всю інформацію спростував і пішов у відпустку тиждень тому.

Новий заступник Шокіна – Юрій Севрюка – очолював Головне управління з нагляду за кримінальними провадженнями у Генпрокуратурі. Саме він висунув звинувачення суддям Конституційного суду, які сприяли узурпації влади Януковичем у 2010 році.