Французьким депутатам загрожує від 5 до 8 років ув'язнення депутатам за візит в окупований Росією Крим.

Про це повідомив радник міністра юстиції Георгій Логвинський та народний депутат від фракції "Народний фронт" на своїй сторінці у Facebook.

"Горе-французам загрожує від 5 до 8 років. На моє звернення в Генеральну прокуратуру України вже розпочали перевірку. Всі ті, хто входив до складу французької делегації, всі ті, хто дозволив собі цинічно наплювати на українські закони і вести "переговори" з окупантами, хто, без докорів совісті й не цінуючи свою персональну репутацію, порушив кордони нашої країни, - всі вони понесуть відповідальність", - наголосив він.

Нардеп пояснив, що у відповідності зі статтею 332-1 Кримінального кодексу такі дії караються позбавленням волі на термін від 5 до 8 років та забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією транспортних засобів".

"Не беруся судити, але щось мені підказує, що численні зустрічі представників французької делегації із самозванцями у владі на окупованій території можуть призвести до обвинувачення членів цієї делегації у співучасті з тими, хто незаконно захопив владу в АР Крим", - зазначив Логвинський.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Опоненти Саркозі назвали "ганьбою" поїздку депутатів-республіканців до Криму

Він наголосив, що самопроголошену владу окупованого Криму звинувачують у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Нагадаємо, фракція "Республіканці" у французькому парламенті, представники якої відвідали Крим протягом останнього тижня, не погодилися з необхідністю такого візиту.