Генеральна прокуратура закінчила досудове розслідування у справі про знущання колишнього командира взводу "Беркуту" над активістом Революції Гідності, нині народним депутатом Михайлом Гаврилюком.

Обвинувачувальний акт проти екс-беркутівця направили до Печерського районного суду Києва, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зазначеному правоохоронцю повідомлено про підозру у тому, що 22 січня 2014 року під час мирних акцій протесту у центральній частині м. Києва він, перевищуючи владу, вчинив насильницькі дії відносно затриманого учасника акцій М. Гаврилюка, що ображали особисту гідність останнього", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Козак Гаврилюк запропонував легалізувати проституцію

Нагадаємо, тоді "Беркут" змусив Гаврилюка перебувати в оголеному вигляді на морозі. Активіста із застосуванням фізичної сили заставили тримати льодоруб, в той час як силовики з ним фотографувались.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як відзначає Генпрокуратура, цим "заподіяно істотної шкоди правам та інтересам потерпілого та підірвано авторитет правоохоронних і загалом державних органів".

Гаврилюк після появи відео, де він мужньо переносить знущання силовиків, став одним із головних героїв Майдану. В жовтні 2014 року він пройшов до Верховної Ради за мажоритарним округом.