Депутат Європарламенту і представник Чехії Яромир Штетина запросив командира полку спеціального призначення Національної гвардії "Азов", народного депутата Андрія Білецького виступити перед європейськими депутатами.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він зазначив, що "всі ці батальйони добровольців, про які тепер стільки говорять, є виразним і реальним політичним і військовим феноменом".

У зв'язку з цим, за його словами, дуже важливо дати Білецькому можливість виступити в Європарламенті з цього приводу.

Штетина підкреслив, що добровольчі формування воюють вже більше півтора років і "саме вони перешкодили Росії просуватися далі на Захід".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Білецький, в свою чергу, прийняв запрошення євродепутата приїхати з виступ в Брюссель.

Його виступ має відбутися восени, так як зараз парламентарі роз'їхалися на канікули.

Читайте також: МВС розслідує смерть командира "Азова" як умисне вбивство

Нагадаємо, спецпідрозділ "Азов" та його командира Андрія Білецького неодноразово критикували за радикальний націоналізм і стверджували, що серед бійців є люди з неонацистськими поглядами. Зокрема, в США в Палаті представників Конгресу внесли поправку до законодавства про те, що американські військові, які зараз вчать підрозділи Національної гвардії, не мають права навчати "Азов".

У підрозділі заявили, що його бійці є патріотами України і не апелюють до світових ідеологічних течій.