Міжнародний трибунал по покаранню винних в авіакатастрофі малайзійського Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі буде створено навіть у тому випадку, якщо Росія накладе вето на відповідну резолюцію Ради безпеки ООН. Про це заявив постпред України в ООН Юрій Сергеєв, передає ТСН.

"Ми готові, що РФ може ветувати проект резолюції, але вона не може заветувати право країн, громадяни яких загинули в катастрофі, вимагати покарання для винних. Переконаний, що трибунал буде затверджений, навіть якщо не Радбезом ООН", - заявив Сергеєв.

Читайте також: Радбез ООН голосуватиме щодо Boeing у середу

При цьому він не став уточнювати, як будуть голосувати 14 країн з Радбезу ООН, однак зазначив, що більшість з них підтримують резолюцію і створення трибуналу.

Нагадаємо, вчора постпред РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія має намір проголосувати проти проекту резолюції про створення трибуналу по краху Boeing на Донбасі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще