У рамках кримінального провадження щодо Олександра Януковича Печерський районний суд Києва заарештував банківський рахунок ТОВ "МАКО-Трейдинг", на котрому зберігається 110,37 мільйонів гривень.

Про це пише видання "Наші гроші".

Арешт був накладений у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, порушеному ще у травні 2014 року. Правоохоронці оголосили сину екс-президента підозру у підробці документів, ухиленні від сплати податків, а також розтраті державного майна в особливо великих розмірах та зловживанні службовим становищем.

За інформацією органів, у 2013 році Олександр Янукович мав змову із керівництвом ПрАТ "Артемівськ Вайнері" щодо організації схему ухилення від сплати податків. Також він привласнив державні кошти.

Читайте також: Янукович готовий давати свідчення, але онлайн

Схема працювала дуже просто: Янукович-молодший був акціонером винзаводу через фірму "Едельвейс" та володів 19,4% акцій. Кошти за товари та послуги перераховували на рахунки "Артемівськ Вайнері". Під час операції також відбувалася підробка договорів купівлі-продажу та податкових накладних, коли реально товари й послуги не постачалися. Для прикриття нелегальної діяльності зловмисники засновали або придбали низку компаній, зокрема ТОВ "Тревелін".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще