Латвійський олімпійський комітет почав розслідування проти Сергія Курсітіса. Приводом для справи стала фотографія, на якій тренер з боротьби позує з бойовиком самопроголошеної "ЛНР".

Про це повідомляє латвійський портал Gorod.

На думку правління олімпійського комітету, Сергій Курсітіс цією фотографією висловив не тільки підтримку терористам, а й, можливо, підтвердив свій зв'язок з "ЛНР".

Подібна поведінка тренера з боротьби, на думку комітету, є підставою для початку справи Комісією з етики комітету. Оскільки тут спостерігаються порушення кодексу етики організації. Адже Курсітіс, на думку комітету, не показує позитивного прикладу для наслідування.

Латвійська федерація боротьби направила йому запит щодо пояснення інформації в соцмережах про його підтримку бойовиків.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Facebook все-таки видалив сторінку терориста Гіві

Комітет називає організацію "ЛНР" терористичною та зазначає, що її підтримка суперечить кодексу етики організації.

Латвійський олімпійський комітет вирішив зупинити фінансування Курсітіса з однойменного соціального фонду. Крім того, його можуть взагалі виключити з організації.

Нагадаємо, Сергія Курсітіса визнали у 2010 році найкращим тренером з вільної боротьби у Латвії.