Міністри закордонних справ країн Євросоюзу 22 червня 2015 р. продовжили дію економічних санкцій проти РФ до 31 січня 2016 р., ухваливши відповідні поправки до рішення Євросоюзу про секторальні обмежувальні заходи щодо Росії. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву верховного представника ЄС з питань закордонних справ Федеріки Могеріні.

"Країни-кандидати (в члени ЄС, - ред.) Чорногорія та Албанія, а також члени Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія), члени Європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цієї заяви. Вони забезпечать відповідність національної політики рішенням Ради", - йдеться у прес-релізі від імені ЄС.

Варто відзначити, що ці країни, а також Грузія приєдналися до продовження економічних санкцій ЄС проти Криму і Севастополя. Рішення про дію обмежувальних заходів до 23 червня 2016 р. було прийнято Радою ЄС 19 червня 2015 р.

Читайте також: Під санкції Росії потрапили квіти з Нідерландів

Санкції включають заборону на імпорт продукції, виробленої в Криму або в Севастополі, до Євросоюзу; інвестиції в Крим або Севастополь, а це означає, що європейські компанії чи ті, що базуються в ЄС, не можуть купувати нерухомість або організації у Криму, фінансувати кримські компанії або надавати пов'язані з цим послуги.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще